Training beeldschermwerk

Training beeldschermwerk


Als medewerkers intensief repeterende werkzaamheden uitvoeren en langdurig achter een beeldscherm zitten is er een verhoogde kans op klachten aan arm, nek, rug of schouders. Door te zorgen dat uw medewerkers weten wat
zij zelf kunnen doen om hun lichaam effectief te gebruiken bevordert u de productiviteit en vermindert u de kans op verzuim. Tegenwoordig hoeft een medewerker achter de computer zijn/haar werkplek eigenlijk niet meer te verlaten, alles is onder handbereik en dit zorgt ervoor dat de medewerker niet of nauwelijks beweegt.


Met de Training Beeldschermwerk en RSI kunt u klachten zoals RSI voorkomen of terugdringen. De opzet van de training
kan variëren en worden afgestemd aan uw wensen. 
Een training duurt standaard 1 uur en kan worden gegeven aan groep van maximaal 15 medewerkers. Het is ook mogelijk om na afloop te kijken naar de werkplek van de medewerkers en deze zo goed mogelijk in te stellen. Andere opties zijn in overleg te bepalen.

Repititive Strain Injury (RSI) is een ver­za­mel­naam voor een aantal pijnklachten. Deze klachten komen met name voor in:
• schouders
• armen
• ellebogen
• polsen
• handen
• vingers
De pijn wordt veroorzaakt door het niet meer optimaal functioneren van zenuwen, pezen en spieren. Hierdoor kan er pijn ontstaan. Maar ook kramp, tinteling, krachtsverlies en ver­min­derde oriëntatie behoren tot de klachten. Door een verkeerde beeldschermwerk kunnen er ook klachten ontstaan in de rug, nek, benen en hoofd.